Experimental music workshop w/ Tomoko Hojo

Experimental music workshop / Tomoko Hojo

Vstup zdarma

Na workshop je potrebné sa prihlásiť na: info@kair.sk

Tomoko Hojo je interdisciplinárna umelkyňa a výskumníčka pracujúca v oblasti experimentálnej hudby a sound-artu, ktorá je rezidencii v rámci projektu K.A.I.R. Košice Artist in Residence. Počas jej experimentálneho zvukového workshopu budeme skrz počúvanie, hranie a improvizačné cvičenia spoločne skúmať rôzne možnosti medzi (hudobnými/nehudobnými) nástrojmi a zvukmi, telom a priestorom. Na základe historických partitúr experimentálnej hudby ako napríklad od Pauline Oliveros, Christiana Wolfa, Johna Stevensa, Michaela Personsa a ďalších, vás táto príležitosť posmelí k premýšľaniu, analyzovaniu zvukov a napovie vám, ako pracovať so zvukom, pričom cieľom nie je učiť sa špecifické metodológie.

Na workshop si prineste otvorenú myseľ a vlastný hudobný nástroj.  Žiadna predchádzajúca hudobná skúsenosť nie je nutná. Nástrojom môže byť hocičo, vrátane denných predmetov, ako aj hudobných nástrojov.

Práce, ktoré sa využijú počas workshopu (TBD)

John Stevens / Color
Christian Wolf / Stones
Pauline Oliveros / For Phil Wilson
Alvin Lucier / (Košice) Memory Space
Michael Persons / Walk
Milan Adamčiak
Free entry

Rezidenčný program z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Pobyt ďalej podporilo mesto Košice a Creative Industry Košice. Rezidenčný pobyt je organizovaný v spolupráci s Youkobo Art Space.